stone-316726_1280_edited.jpg

Palvelut

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeisessä terapiassa kartoitetaan asiakkaan tavoitetta ja toiveita tulevaisuudesta ja etsitään keinoja niitä kohti kulkemiseen. Ratkaisukeskeinen terapia sopii erityisesti sellaiselle ihmiselle joka arvostaa tasavertaista, aktiivista ja asiakasta kunnioittavaa yhteistyösuhdetta. Työskentelyssä korostuu asiakkaan voimavarat ja terapian pääpaino on nykyisyyden ja tulevaisuuden käsittelyssä menneisyyden sijaan. 

Työskentelyni asiakkaan kanssa pohjautuu vahvasti ratkaisukeskeisiin kysymyksiin ja menetelmiin. Terapian kesto on yksilöllistä ja vaihtelee yksittäisistä käynneistä noin kymmeneen käyntiin. Tapaamisten tiheys on myös asiakaskohtaista. Toisinaan on hyvä tavata tiivisti ja toisinaan asioiden on syytä asettua tovi ennen seuraavaa käyntiä. ​

 

Terapian vaikuttavuuteen eniten vaikuttava tekijä on asiakkaan ja terapeutin vuorovaikutussuhde. ​Ratkaisukeskeinen työtapa ja terapiamuoto on asiakkaan kokemusta kunnioittava, turvallinen ja kustannustehokas tapa tukea asiakkaan muutosprosessia. 

Voit varata terapiatapaamisen joko työhuoneelleni Mechelininkadulle tai sopia etätapaamisen joka hoituu kätevästi videoyhteyden välityksellä. Sovi etätapaaminen ottamalla yhteyttä meilitse tai puhelimitse. Lähitapaamisen voit varata myös täältä.

 
 

Brain Relief -hoito

 

Brain Relief® -hoidon keskeisin tavoite on syvä rentoutuminen, parasympaattisen hermoston toimintaa aktivoimalla. Syvä rentoutuminen tapahtuu aktivoimalla mielihyvää ja rauhoittumista edistävien välittäjäaineiden kuten oksitosiinin tuotantoa kehossa täsmäkosketuksen avulla. Samanaikaisesti vähennetään maksimaalisesti stressihormoni kortisolin tasoa. Brain Relief -hoidossa rauhoitetaan parasympaattista hermostoa useamman aistin kautta. Parasympaattinen hermosto säätelee mm. ihmisen kehon rauhallisuutta ja rentoutta. Hoidon aikana hoidettava rentoutuu silmin nähden ja moni hoidettava nukahtaa hoidon aikana. 

 

Hoidettava on hoitopöydällä selällään koko hoidon ajan mahdollisimman mukavassa ja rennossa asennossa. Hoito on suunniteltu tehtäväksi ilman rasvoja, joten hoidettava on normaaleissa sisävaatteissa, käsivarret mielellään paljaana ja sukkien on hyvä olla ohuet. Isot korvarenkaat, kaulaketjut ja rannerenkaat pyydetään ottamaan pois hoidon ajaksi.

 

Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset, koputukset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä.

 

Hoitoon kuuluu musiikki, mutta hoidettava voi halutessaan toivoa hiljaisuutta, jos se rentouttaa paremmin. Varsinaisen kosketushoitojakson aikana hoitaja ei puhu hoidettavalle. Lue lisää tästä!

Mitä välittäjäaineita aktivoidaan Brain Relief -hoidossa?

 

Endorfiinit eli endomorfiinit ovat kehon itsensä tuottamia välittäjäaineita, hormoneja jotka vaikuttavat keskushermostossa. Niiden avulla kipu vähenee ja mielihyvä lisääntyy. Kehoa rasittavat tilanteet aktivoivat endorfiinin erityksen, jotta kipukynnys nousee. Endorfiini on opittu tuntemaan runners high –ilmiössä, joka koukuttaa juoksemaan. Mutta elimistö tuottaa endorfiineja myös levon aikana keskellä yötä ja rentouttavassa kosketushoidossa ja oksitosiini aktivoi endorfiinituotantoa. Brain Relief -hoidon aiheuttama pysähtymisen ja totaalisen hyvänolon tunne on osaltaan endorfiinien aiheuttama.

 

Dopamiini on “toimintahormoni”, joka parantaa aivojen kykyä keskittyä käsillä olevaan tehtävään ja auttaa ihmistä toimimaan järjestelmällisesti ja organisoidusti. Hoidon jälkeen on raportoitu parantuneesta kyvystä tehdä päätöksiä pitkään hautuneeseen asiaan. Myös unien näkeminen, niiden muistaminen ja selkeyttä tuova vaikutus on lisääntynyt monelle välittömästi hoidon jälkeen.

 

Kolmas ja tärkein Brain Relief -hoidossa haviteltu hormoni ja aivojen välittäjäaine on oksitosiini. Se on keskeinen kehon rauhoittumisjärjestelmän kannalta. Tietynlaisessa kosketuksessa vapautuu kehoon paljon oksitosiinia, ja se saa aikaa fysiologisen rauhoittumisreaktion. Samanaikaisesti kehon hälytystilaa ylläpitävä stressihormoni vähenee. Hoidon jälkeen asiakkaat ovat raportoineet nopeammasta nukahtamisesta, syvemmästä unesta ja virkeämmistä aamuista. Samoin moni kuvaa hoidon jälkeistä laajentuneen tajunnan tunnetta ja pitkiäkin aikoja kestävää mindfulness-tilaa ja mielen jäsentymistä selkeämmäksi.

 

Oksitosiini on sosiaalisiin tilanteisiin liittyvä pelon lieventäjä. Se lisää luottamusta toisiin ihmisiin ja antaa rohkeutta sosiaalisiin tilanteisiin. Miehillä tehdyssä tutkimuksessa oksitosiinin anto lisäsi miesten empaattisuutta samalle tasolle kuin se oli naisilla ilman oksitosiinin antoa (Hurleman ym. 2010). Oksitosiinin on havaittu vähentävän myös ahdistusta.

 

 

Intialainen päähieronta

 

Intialainen päähieronta on kokonaisvaltaisen rauhoittava ja rentouttava pään sekä/niska ja hartia-alueen hieronta. Hoito sopii erinomaisesti stressin ja kiireen keskelle. Pään lisäksi käsitellään hartiaseudun, yläselän, niskan ja kasvojen lihaksia.  Toteutan hoidon yleensä niin, että osa hoidosta toteutuu istuen  ja osa maaten. Halutessasi käytän hoitoa tukemaan myös eteerisiä öljyjä.

Vaikutukset:

  • Poistaa stressiä

  • Helpottaa päänsärkyä, migreeniä

  • Parantaa unen laatua

  • Lievittää lihasjännitystä, rentouttaa

  • Lisää keskittymiskykyä

  • Lisää päänahan verenkiertoa ja hiusten kasvua

 

Intialainen päähieronta ei sovi sinulle jos sinulla on akuutti infektio, akuutti migreenikohtaus, epilepsia, aivoverenkiertohäiriöitä, verisuonten kalkkeumia tai syöpä.